Good Omens

MV5BOTI5Y2M3NmQtNDg5ZC00OTQ0LWEzOGYtMjM4Zjg0YzY0M2I0XkEyXkFqcGdeQXVyNjkwNzEwMzU@._V1_SY1000_SX675_AL_

1990 yılında Neil Gaiman ve Terry Pratchett’in birlikte kaleme aldığı efervesan apokaliptik Good Omens romanını ekrana taşıyan Amazon Prime ve BBC ortak oldukları bu projede oldukça başarılı isimlere yer vermiş. Filmin kadrosunda Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy ve Ariyon Bakare yer alıyor. Ama elbette tüm kadro içinde başarısı ile diğerlerinden ayrılan isim David Tennant (Doctor Who ) oluyor.

Good Omens’ın çekimi Eylül 2017’de Londra’da başlamış ve toplam 120 günde yapılmış ve 11 aylık da bir post-prodüksiyon zamanı olmuş ve 31 Mayıs’ta da tüm bölümleri gösterime girmiş.

Dizi Cennet ve Cehennem arasındaki savaşı durdurmak için uğraşan Aziraphale (melek) ve Crowley’in (şeytan) başından geçen hikâyeyi anlatıyor. Yönetmeni Douglas Mackinnon hikayeyi, fantastik absürt komedi olarak veriyor ve yer yer çekim tekniği Tim Burton’un Beterböcek’ini anımsatıyor.

Dizide metafizik tartışmalar (Özgür İrade, Yaratılış, Cennetten Kovulma, Teodise, İlahi Hikmet ve Kader) naifleştirilerek esprilerin içine yerleştiriliyor ve hikâyenin sunuluş şekli bazen öyle absürtleşiyor ki sanki yönetmen dizinin kendisiyle de dalga geçiyor.

Dizinin metrekareye düşen espri sayısı hemen bütün komedi filmlerinde olduğu gibi son bölümlere doğru düşüyorsa da dizi oldukça eğlenceliydi. İzlenirli dizi.

https://www.imdb.com/title/tt1869454/?ref_=nm_flmg_dr_1

https://www.rottentomatoes.com/tv/good_omens/s01

Yorum bırakın